Welcome to Our Website

Haluçka çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Haluçka çorbası, Samsun’un yöresel lezzetlerinden bir tanesidir. Yöreden yöreye farklılıklar gösterse de genel olarak hamur ve tavuk eti ile birlikte yapılır. Salçalı ya da salçasız, nohutlu ya da nohutsuz alternatifleri bulunmaktadır.

Yemek menülerinde iyi bir başlangıç olarak düşünülse de doyuruculuğu yüksek olması sebebiyle ana yemek olarak da tercih edilebilir. Sofralarınıza lezzet katmak ve farklı tatlar denemek istiyorsanız Haluçka çorbası tam size göre!

İşte enfes lezzeti ve doyuruculuğuyla Haluçka çorbası tarifi…



HALUÇKA ÇORBASI TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 45 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Haluçka Çorbası Tarifi İçin Malzemeler;

Hamuru İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Çorba İçin

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Haluçka Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1

Haluçka çorbasını yapmak için öncelikle tavuk göğsünü haşlayın. Tencerenin içerisine tavuk etini alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynamaya bırakın.

Adım 2

Tavuk göğsü ocakta haşlanırken ayrı bir kabın içerisine hamuru için gerekli olan yumurta, su, un ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamur kıvam alınca üzerini kapatıp biraz dinlendirin.

Adım 3

Ayrı bir tencere içerisinde yağ ve salçayı güzelce kavurun. Tavuk göğsü haşlandığında içerisindeki suyu salçanın üzerine dökün. Su gözünüze az geldiyse ilave yapabilirsiniz. Su kaynayana kadar tavuk etlerini güzelce didikleyin. Ve kaynayan suyun içerisine atın.

Bu aşamada isterseniz içerisine haşlanmış nohut da ilave edebilirsiniz.

Adım 4

Hazırladığınız hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tencerenin içerisine atın ve ocağın altını en kısığa alarak pişmeye bırakın.

Hamurlar pişince Haluçka çorbanız hazır demektir. Afiyet olsun!

İlginizi çekebilir;

KAYNAK: YEMEK.COM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir